ALTUR introduce masuri de eficientizare si siguranta de-a lungul īntregului proces de productie de reducere ai emisiilor de gaze si a intregii game de poluanti generati pe amplasamentele societatii.  In vederea prevenirii poluarii si realizarii dezvoltarii durabile, in conformitate cu celelalte politici ale firmei, SC ALTUR SA se angajeaza pentru:                    
-  imbunatatirea in continuare a sistemului integrat de management calitate - mediu;
-  conformarea continua  cu cerintele legale si cu alte cerinte, referitor la aspectele sale de mediu;
- prevenirea poluarii, prin constientizarea intregului personal cu privire la aspectele de mediu;
- constientizarea personalului firmei si a subcontractantilor sai, referitor la efectele si influentele activitatilor proprii asupra mediului;- promovarea dezvolarii durabile si aplicarea celor mai efeciciente masuri pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera;
-asigurarea unei transparente totale si a accesului la politica, obiectivele si realizarile in domeniul mediului pentru reprezentantii tuturor partilor interesate (clienti, furnizori, angajati, societate civila);
- identificarea si evaluarea aspectelor de mediu nou aparute in activitatile curente si actionarea in spiritul diminuarii continue a impactului acestora asupra factorilor de mediu.
      Monitorizarea efectuata conform autorizatiilor integrate de mediu certifica faptul ca toate emisiile produse de ALTUR sunt īn deplina concordanta cu standardele Uniunii Europene si cu cele mai bune tehnici disponibile in domeniu.Programele de investitii īn protectia mediului au permis companiei ALTUR SA sa obtina certificarea ISO 14001:2015 pentru managementul protectiei mediului īnconjurator si sa se remarce ca fiind una dintre societatile metalurgice cu nivelul cel mai scazut de poluare.
     Siguranta īn Munca
ALTUR este convins ca angajatii s?i sunt cea mai importanta valoare a companiei, iar siguranta lor este o prioritate. De aceea compania īsi īmbunatateste īn mod constant conditiile de munca la cele mai īnalte standarde.Strategia ALTUR este sa investeasca atāt īn echipamente, cāt si īn angajati, astfel īncāt cele doua sa duca la o productivitate mai mare pe angajat. Asadar retehnologizarile au fost realizate īn paralel cu instruirea personalului. Compania investeste continuu īn programe de protectie a muncii si formare a personalului. Mai exact, īn echipamente de protectie a muncii, obiecte sanitare, materiale pentru siguranta a muncii si īn programe de instruire a personalului. Īn plus, ALTUR face īn mod constant controale pentru a se asigura ca securitatea īn munca este īn conformitate cu standardele īn vigoare. Compania doreste sa ofere cele mai bune conditii de munca pentru toti angajatii sai, īn conformitate cu standardele internationale.

Istoric